Бивш играч на Ботев: Г-да политици, обричате народа на гибел!

Нека мерките бъдат още по-строги, призова Георги Какалов

Новини
16:38 - 02 Април 2020
2894
Бивш играч на Ботев: Г-да политици, обричате народа на гибел!

Бившият футболист на Ботев Пловдив - Георги Какалов, не остана безучастен по темата за коронавируса. Той изрази позицията си, отправяйки в личния си профил във фейсбук послание към управниците. 

Ето какво написа Какалов:

"Оставихте хората без работа! Затворихте ги в домовете им! Без да им помогнете, без да се замислите колко много семейства обричате на глад и мизерия.

Наложихте глоба от 5000 лева, ако излезем от “дупките”, в които вие ни натикахте. Сега и СМС-и искате да ви пускаме, дори когато ходим за хляб.

И сега да ви питам - как да живеят хората без доходи и без помощи?

Стойте си вкъщи, но си плащайте сметките. От къде, мили управници?

Добре, г-н Борисов, да ви попитам - защо не се вземат наистина крайни мерки, за да има резултат цялото това нещо?

Дайте два дни на цялата държава всеки да си набави продукти за 20 дни, затворете всичко за този период - да не работят нито институции, нито нищо, изкарайте цялата армия, която имаме и ако имаме такава, цялата полиция и само те да са по улиците.

А не някои вкъщи, други на работа.

Така този вирус няма как да се убие. Този вирус живее, когато се предава от човек на човек, той мутира, когато се предава, и по този начин живее, а когато сме цялата държава в пълна изолация, тогава и той ще умре.

В момента умира само и единствено народът в, който вие се кълнете. И тези наивни и вярващи хора в правотата, ще вярват и ще имат надежда, че нещата ще се оправят още дълго време. И все така те няма да се оправят, докато наистина не се вземат крайни мерки.