Бивш играч на ЦСКА: Срамно е отборът да изглежда жалко на терена и извън него

Смея да твърдя, че знам какво значи ЦСКА в най-висша и пълна степен, заяви Тони Стоичков

Спорт
16:17 - 20 Септември 2022
2378
Бивш играч на ЦСКА: Срамно е отборът да изглежда жалко на терена и извън него

Поредният бивш футболист на ЦСКА се изказа за състоянието, в което се намира клуба. Тони Стоичков изрази мнението си след сремната загуба на армейците от Левски с 0:2 в неделя.

Юношата на Ботев Ихтиман, който преди години премина в академията на ЦСКА, продължава да се подвизава в ролята на централен защитник в Марек Дупница.

Тони Стоичков изля мъката си в профила си във Фейсбук:

"Знам, че в днешно време е много лесно да даваш мнения и съвети - кое, как и защо, особено в социалните мрежи. И, може би, по-добре от всеки друг знам, че отстрани е най-лесно.

Но като човек, който е израснал на "Червено знаме" и ст. "Българска армия", просто не мога да остана безмълвен. Да, аз смея да твърдя, че знам какво значи ЦСКА! ЦСКА в най-висша и пълна степен!

Тук е време да отворя една огромна скоба и да кажа, че начинът, по който изглеждаше червеният отбор в неделя, а и не само, е напълно закономерен и е пряко отражение на всичко случващо се в клуба през последните години.
Не е срамно да загубиш мач/дерби, не е срамно да сгрешиш или пък да нямаш ден. Срамно и неприемливо, за мен, е най-великият и голям български клуб (с цялото ми уважение към Левски и всички останали отбори в родината ни) да изглежда по този начин, на терена и извън него!

Аз лично не виждам проявление на традициите, на историята, на етиката, морала и дисциплината, на величието и всички вездесъщи ценности, които е проповядвала години наред тази светиня в спорта, а и не само. Какво остава да говорим за игрови стил и чисто спортно-технически детайли...

ЦСКА Е НЕЩО ВЕЛИКО И НЕОБЯСНИМО, НЕРАЗБИРАЕМО ЗА ВСЕКИ! ЦСКА съдържа и проповядва манталитет, който е специфичен и трябва да се съдържа във всеки член на клуба, на всяко ниво.

С този пост по никакъв начин, не искам да злословя срещу някого, най-малко по футболисти и треньори (те са най-малките виновници).

Боли ме, че червената общност е разделена. Боли ме, че вече се задоволяваме с някое и друго посредствено представяне в Европа, и що-годе добър изходящ трансфер. Боли ме да гледам сектор "Г" празен. Боли ме да гледам и слушам, че след 5-6 не толкова добри, та дори и слаби мачове, българските деца не стават (това всъщност е проблем на целия ни "футбол"). И умирам от яд, като чуя, че в ЦСКА никой не те чакал...

Е, добре де, да ви попитам - кога за последно отборът вдигна титлата?! Като гледам, май може да се чака, но явно определени личности. И то когато и както им изнася.

Знам, че може би този текст няма да се хареса на много хора и дори ще завалят остроумни коментари (любимите ми!), но пък както вече споменах, в днешно време всеки може да даде мнение. Аз просто не се стърпях да изкажа своето.

П.С.: Честита и заслужена победа на Левски!", написа Стоичков.