Бивш играч на Ман Юнайтед спаси Нидерландия

Футболистът на Лудогорец - Пьотровски, влезе като резерва за Полша

Спорт
17:57 - 16 Юни 2024
4352
Бивш играч на Ман Юнайтед спаси Нидерландия

С победен гол на резервата Ваут Вегхорст в 83-тата минута тимът на Нидерландия надви Полша с 2:1 в първата среща от група “D” на Европейското първенство, в която са още Франция и Австрия.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се беше появил от пейката само две минути по-рано. През първата част поляците бяха повели чрез Адам Букса в 16-ата, а в 29-ата нападателят на Ливърпул Коди Гакпо беше изравнил.

„Лалетата“ трябваше да правят обрат, след като се оказаха догонващи в резултата. Селекцията на Михал Пробиеж поведе с попадението на Адам Букса в 16-ата минута след корнер.

Преди почивката нидерландците изравниха в 29-ата минута, а победното попадение реализира Вут Вегхорст. Таранът се появи в игра от резервната скамейка и се оказа коза в ръката на Роналд Куман.

През по-голямата част от мача Нидерландия доминираше и заслужено стигна до изключително ценни три точки, преди да премери сили с Франция в следващия си мач, макар че поляците дадоха сериозен отпор. За Полша предстои сблъсък с Австрия.

В мача в Хамбург отново имаше представител на efbet Лига. Към края в игра се появи Якуб Пьотровски от Лудогорец. Халфът за малко да донесе точката на своя тим при феноменален пробив.