Бивш треньор на ЦСКА: Надявам се армейците да бият Левски

Спорт
11:50 - 10 Май 2022
997
Бивш треньор на ЦСКА: Надявам се армейците да бият Левски

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА – Бруно Акрапович, сподели пред очакванията си за предстоящия финал за Купата на България между „червените“ и Левски.

Босненският специалист се надява ЦСКА да победи, но в същото време е на мнение, че мачът е „фифти-фифти“.

"Финалът за Купата на България е специален мач. Изправят се Левски срещу ЦСКА, а на стадиона ще има много фенове и атмосферата ще бъде страхотна. Този, който покаже повече нерви, ще триумфира.

Въпреки че напуснах ЦСКА, се надявам отборът да спечели Купата. Все още имам много познати в клуба. Има и футболисти, с които съм работил докато бях в ЦСКА.

Спомням си много добре, когато бях треньор на Локо Пд, дните преди двата финала с Ботев и ЦСКА, в които всички ни сочеха за аутсайдери. Така беше по-добре.

Казах на момчетата, че не трябва да се притесняват и трябва да покажат най-доброто от себе си. Всичко зависи от психическата нагласа. В тези мачове няма фаворити, побеждава този, който е по-добър на терена.

Аз обаче познавам Алън Пардю, с когото работихме в ЦСКА и сме разговаряли много. Надявам се, че е опознал добре футболистите, с които разполага.

Ще бъде много-много труден мач. Финал е. Бих казал, че шансовете и на двата отбора са фифти-фифти. Няма фаворит", каза Акрапович пред Спортал.