Бившият на Русата Златка отнесе 1 г. забрана за мачове

У нас
18:50 - 23 Октомври 2019
14506
Бившият на Русата Златка отнесе 1 г. забрана за мачове

Бившият любовник на плеймейтката Златка Райкова – Георги Валентинов, е получил забрана за посещаване на всякакви спортни мероприятия за 1 година, научи Lupa.bg. Наказанието е наложено от съда според закона за футболното хулиганство заради расисткия скандал на мача България – Англия от квалификациите за Евро 2020.

Тогава, като един от тарторите на левскарската групировка „София-Запад”, Валентинов се оказа в ядрото ултраси, които правеха нацистки поздрави и издаваха маймунски звуци по адрес на тъмнокожите британски футболисти.

Капитанът на България Ивелин Попов разговаря с фен, докато мачът с Англия е спрян заради расистски скандирания / Снимкa: Lap.bg

Самият Жоро Валентинов първоначално не бе сред арестуваните след мача, но след това ченгетата от звеното за борба със спортното хулиганство тръгнаха по петите му. Въпреки че се оправда и обяви, че не е участвал скандиранията, бившият на Русата Златка отнесе въпросната забрана, плюс парична глоба.

Положението му обаче се оказва необичайно, тъй като самият Валентинов е професионален спортист и си изкарва прехраната като ММА боец. В съда все още се чудят как да процедират относно участията му на състезания. Ако му забранят да се бие, така на практиката му отнемат правото на труд. Твърди се, че магистрати тепърва ще се събират, за да обсъдят казуса и ще вземат решение дали Валентинов ще може да продължи професионалната си спортна кариера в следващите 12 месеца.  

В последните години „София-Запад” минава в графата „обичайните заподозрени”, когато става дума за зулуми, свързани с левскари. Това лято Валентинов и хората му бяха в мелето, помело центъра на Братислава преди мача на „Левски” от Лига Европа срещу словашкия „Ружомберок”.

Част от арестуваните хулигани след мелето в Братислава

26-годишният ММА боец от Стара Загора нашумя покрай връзката си русокосата силиконка Златка Райкова. Валентинов дори предложи брак на плеймейтката в телевизионен ефир, но скоро след това връзката им се разпадна. Русата Златка се залюби с бившия футболен национал Благой Георгиев, на когото наскоро роди син – Благо-Джуниър.