Бившият шеф на АПИ подаде оставка и като член на УС

Оттеглянето на Дончо Атанасов идва след обвиненията за трагедията край Своге

Новини
17:28 - 19 Април 2019
2155
Бившият шеф на АПИ подаде оставка и като член на УС

Дончо Атанасов е подал оставка като член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи Нова тв. Все още не е ясно дали министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова я е приела.

Вчера срещу Атанасов беше повдигнато обвинение за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Според държавното обвинение Атанасов и вече бившият шеф на АПИ Светослав Глосов не са изпълнили служебните си задължения, за да набавят облага за фирмата, ремонтирала пътя Своге - Нови Искър. Тя трябвало да отстрани дефекти по отсечката за своя сметка.

Атанасов и Глосов са с мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Вчера Диана Русинова от Института за пътна безопасност призова Бойко Борисов най-накрая да уволни дисциплинарно Дончо Атанасов. „Крайно време е премиерът да накара Агенция „Пътна инфраструктура”, МВР, новосформираната държавна агенция, Министерството на транспорта да започнат да си вършат работата и спешно да се предприемат одити по пътна безопасност в цялата страна. Ако това не се случи, такива трагедии ще бъдат безброй”, заяви Русинова.