Бившият шеф на баретите: Ангел Христов беше бледа сянка на Пламен Галев

Ген. Красимир Петров не знае дали има колумбийска връзка при смъртта на брат Галев

Новини
09:24 - 11 Юни 2023
6575
Бившият шеф на баретите: Ангел Христов беше бледа сянка на Пламен Галев

Криминалните сюжети и нещастните случаи през последните седмици вървят паралелно с политическите процеси в старата. Ангел Христов беше погребан в Дупница след като полицията извърши проверка на издадения смъртен акт.

Масивен инфаркт е заключението на медика, констатирал смъртта. На погребението на Христов бяха забелязани много от неговите бивши колеги - барети.

Участвали ли са Пламен Галев и Ангел Христов в престъпни схеми, докато са били барети и кой се ползва от услугите им в държавата, след като напускат службата?

"Пламен Галев беше лидер, Ангел Христов му беше като бледа сянка, нямаше собствено мнение и нещата ескалираха", заяви по БНТ ген. Красимир Петров, бивш директор на Специализирания отряд за борба с тероризма.

По думите му е имало данни за участие на Пламен Галев в пренос на амфетамини.

"Казаха ми, че това е човекът, който транспортира дрогата от Дупница до София. И Красимир Каменов-Къро, и братя Галеви са от страната на правонарушителите, не знам дали са имали контакти помежду си или не, може да има колумбийска връзка. Едва ли починал е влязъл Ангел Христов, може да е влязъл с чужд паспорт, всичко се свързва с пари и канали", каза ген. Красимир Петров.