Биячите на Слави Ангелов продавали дрога за Любо Младежа

Новини
12:03 - 16 Октомври 2020
22797
Биячите на Слави Ангелов продавали дрога за Любо Младежа

Тримата арестувани за побоя над главния редактор на „168 часа“ Слави Ангелов са били част от престъпната банда на Любомир Костадинов – Любо Младежа за търговия с дрога и лихварство. Това става ясно от показанията на свидетели по делото.

В четвъртък Апелативния специализиран съд скандално освободи от ареста единия от тримата задържани – боксьора Бисер Митрев, който трябва да плати гаранция от 25 хил. лв. Другите двама наемници с тръби – близнаците Никола и Георги Асенови, остават в килии, след като опита им да излязат на свобода не срещна подкрепа от магистратите.

Боксьорът Бисер Митрев (в средата), участвал в инквизицията над Слави Ангелов, скандално бе пуснат от ареста срещу 25 хиляди лева гаранция.

Въпреки, че името на Любо Младежа е споменато от куп свидетели, а и други доказателства от разследването сочат, че той е бил началник на триото биячи в крими групировката „София Запад“, Костадинов даже не е бил викан на разпит. Това кара мнозина да се съмняват, че над него е опънат могъщ полицейски чадър.

Иначе един от анонимните свидетели, разпитани от полицията, е обявил, че мократа поръчка за побоя над Слави Ангелов е била дадена през февруари на лица, които не са разпитвани досега. Разследващият журналист бе нападнат и пребит пред дома си на 17 март, а месец по-късно полицията арестува Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови.

Слави Ангелов не е изненадан от решението на съда да пусне на свобода един от биячите му.

Сред мотивите на съда да пусне на свобода Бисер Митрев е влошеното здравословно състояние на бияча. Той се нуждаел от спещна операция и през последния пмесец бил устроен в болницата към Софийския затвор.

„Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен. Още в началото предупредих близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие“, коментира пред „24 часа“ Слави Ангелов.