Бизнесменът, който се подиграваше на ЦСКА: Тръгвам си заради ОПГ!

Инвестирал съм над 10 милиона в Спартак Вн, за този сезон беше 6 000 000, разкри Павлин Николов

Спорт
16:53 - 02 Октомври 2024
2057
Бизнесменът, който се подиграваше на ЦСКА: Тръгвам си заради ОПГ!

„Както бях обявил, тези два мача, единият от които мина с успех на „соколите“, вторият се надявам също, и съм дотам. Причината съм я заявил вече – вандализъм, грубости, престъпници, престъпни дейности. Няма как да продължа напред при такива постъпки и при липса на държава, която да се намеси. При 10-15 човека ОПГ – организирана престъпна група, нормалното е както бяха арестувани, да бъдат съдени и да бъдат вкарани там, където им е мястото. Но това е вече приключило“, заяви все още действащият президентът на Спартак Варна – Павлин Николов.

Той разкри каква сума е инвестирал в клуба.

„Средствата са най-малкото нещо, което трябва да се смята. Аз си бях дал сърцето, емоциите, времето и усилието си. Според мен, тъкмо стигнахме до една добра организация на ДЮШ с един прекрасен директор – Иван Цветанов.

Успехите се виждат, защото шест деца, родени 2011 г., са повикани в националния отбор. Дано следващият, който дойде, да продължи делото. На чисто каквото съм изградил там – осветление от най-модерното, три терена – два естествени и един изкуствен с осветление. Бях започнал разширяване на още един терен, а също и разширяване на съблекални и т.н. Това са нещата, като средства – малко над 10 милиона са нещата, в които съм инвестирал", допълни още бизнесменът.

"Един нормален отбор, а ние бяхме в А група, няма как да се поддържа с по-малко от 3-4 милиона. Бюджетът ни за този сезон беше 6 милиона, със сигурност нещата, които показвахме, щях да ги увелича. Очакваме трима футболисти, от които двама вече са с готови визи – ганаец и бразилец, третият забравих от къде е. Вървяхме в правилната посока, дали знаците на съдбата казаха да не се занимавам при напускането на Томаш, явно да“, сподели още Николов, който се подигра на ЦСКА след мача с Левски.

„Не става въпрос за средства. Направих си проста равносметка. Като вземем Левски, като вземем Владимир Грашнов, Батков и т.н., всички излязоха оплюти, като че ли са направили нещо. Те са си дали също сърцето, душата и средствата, но това е действителността. По същият начин е и с г-н Крушарски, доколкото знам така е и със Славия.

Единственият вариант, Спартак да продължи напред, е да се намери някой будала като мен, което е малко вероятно. Будали много, само че с възможности, с финанси са малко. Другият вариант е да стане общински, както е Хебър, както е Дунав, както е Етър и т.н. Това са вариантите“, завърши пред dsport Павлин Николов.