БДЖ отмени 4 влака, с 2 часа закъсня този от София за Варна

Пътниците ще бъдат извозвани с автобуси, съобщават от компанията

Новини
15:25 - 29 Януари 2023
3281
БДЖ отмени 4 влака, с 2 часа закъсня този от София за Варна

Четири влака в района на Силистра - Исперих бяха отменени днес. Причината е повреда на дизелова мотриса, пише на сайта на компанията. Пътниците ще бъдат извозвани с автобуси. Вчера вечерта бяха отменени още два влака по направлението. Така става ясно, че линията се обслужва от една мотриса без алтернатива.

Нощният влак София - Горна Оряховица - Варна пък се движеше с два часа закъснение. Той тръгна по-късно от столицата заради повреда на вагон. После увеличи закъснението. По разписание трябваше да е във Варна в 6.40, но в крайна сметка пристигна към 8.30 часа. Това обаче е нищо в сравнение със случилото се в петък, когато нощният влак София-Варна през карлово закъсня със седем часа и половина, което си беше и своеобразен рекорд на БДЖ.

Пътници разказаха, че повредата е била в единия от спалните вагони. Сградата на Централна гара е била затворена -  докато дойде нов, хората е трябвало да студуват в зимната нощ на перона 75 минути. Благодарение на шаферката са влизали на смени в коридора на съседния вагон. Успоредно не е предоставяна информация по уредбата какво предстои. Според пътниците основният проблем се състои в това, че поради недовършения ремонт на гарата вагоните се композират малко преди потеглянето - съответно повредата е била установена късно, което забвило тръгването.