БЛАГОРОДНО: Колеги на загиналия на "Тракия" полицай събраха дарение за семейството му

35-годишният Иван Тасев се бори за живота си няколко дни в болница, но лекарите не успяха да го спасят

Новини
11:42 - 24 Декември 2022
2458
БЛАГОРОДНО: Колеги на загиналия на "Тракия" полицай събраха дарение за семейството му

Бургаски полицейски служители събраха сумата от 1 480 лева след провеждането на благотворителен турнир по тенис на маса. Парите ще бъдат дарени на близките на 35-годишния Иван Тасев – служител в сектор “Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик, който загуби живота си след инцидент на автомагистрала “Тракия“, станал в края на ноември. 

Идеята за провеждането на турнира е на старши полицай Иван Бакърджиев от група “Охрана на обществения ред“ към Първо районно управление на полицията в Бургас. В двудневната спортна надпревара се включиха почти 30 униформени от същото управление, съобщиха от полицията. 

Призовите места завоюваха едни от най-добрите криминалисти в Областната дирекция – Георги Хънев, Ангел Недков и Яни Янев, които бяха наградени от началника на най-натовареното градско управление на полицията в Бургас Владимир Маринов. 

"Към събраните от участниците в спортното състезание пари ще се прибави и сумата от 800 лева, отделена от индивидуалните парични награди на служителите Иван Бакърджиев и Златан Тодоров“, каза Маринов. По думите му, полицаите от Първо районно управление – Бургас, пряко засегнати от трагедията от 25 август, свързана със загубата на колегите им Атанас Градев и Йордан Илиев, единодушно са решили събраната от турнира по тенис на маса парична сума да бъде дарена на семейството на друг служител на реда, загубил живота си при нелеп пътен инцидент на автомагистрала "Тракия" и оставил осиротели жена и малко дете - Иван Тасев.

Гл. инспектор Маринов обяви още, че в началото на следващата година ще бъде проведен втори благотворителен турнир по тенис на маса, но по двойки. Победители в него ще се изправят срещу отбора на служителите в бургаската жандармерия. 

35-годишният Иван Тасев пострада тежко при катастрофа на автомагистрала “Тракия“ в ранния следобед на 26 ноември тази година. Той и негов колега оказвали съдействие на екипите, полагащи маркировка по аутобана, когато ги връхлетял лек автомобил. Тасев беше настанен в пловдивска болница с тежка черепно-мозъчна травма, където лекарите се бореха за живота му в продължение на дни, но не успяха да го спасят.