Благородно сърце! Мария от Белозем шие маски и ги подарява!

Новини
12:29 - 20 Март 2020
4541
Благородно сърце! Мария от Белозем шие маски и ги подарява!

Едно младо момиче с добро сърце от пловдивското село Белозем реши, че периодът на изолация е идеалното време да твори. Мария Чонкова също така сама шие роклите си, прави етно мартеници, красиви сувенири и празнични украси.

Този път тя се е заела с отговорната задача да шие маски за хората, които не могат да открият такива по аптеките.

Дните си под карантина Мария прекарва на шевната машина и въпреки че това й коства време и труд, тя не продава своите маски, а ги дарява.

"Аз не искам да печеля, оцеляването на човечеството не е бизнес, искам да помагам. Към момента мога само с това", споделя 26-годишна красива дама, която е завършила ПГХТТ в град Пловдив.

Мария Чонкова споделя още, че маските са повече от обикновени - един простичък плат и малко ластик, но може би все пак ще вършат работа, а и всеки ден могат да се перат.

Младото момиче ги изработва с парчета плат, които са и под ръка и са останали от изработката на дрехи. Именно затова няма възможност за претенция на цвят, тъй като както всички магазини, така и тези за текстил са затворени и няма как да си набави шарени и готини платове.

Разбира се, доброто й дело не остава незабелязано и неоценено. Много хора я похвалиха за инициативата.

"Радвам се, че познавам такива хора като теб", "Не познавам това момиче, но адмирации! Във време, когато всеки гледа да използва спекулата за своя изгода - тя ДАРЯВА, а не продава на тройна цена!", "Браво! Малко са като теб" - това са само част от коментарите в социалните мрежи по неин адрес.