Блъсналият 4 деца с "Мерцедес" в реката има 5 нарушения от КАТ

Актуални новини
00:37 - 09 Май 2019
7223
Блъсналият 4 деца с "Мерцедес" в реката има 5 нарушения от КАТ

Цели 5 нарушения има въпреки крехката си възраст 20-годишният Иван В., който във вторник, 7 май, блъсна 4 деца и падна с автомобила си в Перловската река до стадион „Георги Аспарухов”. Младият мъж има книжка едва от 2 години, а вече е натрупал куп актове и фишове, научи Lupa.bg.

20-годишният Иван пуши нервно след катастрофата, която причини. Той твърди, че е невинен

Столичанинът три пъти бил сниман да кара с превишена скорост, веднъж го хванали да говори по телефона, а един път не носел документи на колата, разкри пред медиите шефът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев. В един от случаите от миналото лято той е карал с над 40 километра повече от максимално превишената скорост – заснели го да лети по магистрала „Тракия” със 170 км/час.

Засега шофьорът не е обвинен, тъй като се чакат разпити на едно от пострадалите деца и автотехническа експертиза. Тя трябва да потвърди или отрече версията му, че мъжа е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от минала на червено „Алфа ромео”. Водачът на алфа ромеото остана на мястото на катастрофата и също бе разпитан.

При удара луксозният „Мерцедес S класа” изхвърли в коритото на Перловската река 2 момичета, блъсна встрани други 2 деца, а самата кола също падна в канавката. Водачът и приятелката му се отърваха без травми благодарение на въздушните възглавници.

Децата, които пострадаха в катастрофата и останаха за лечение в болницата, са добре. До дни те ще бъдат изписани, увериха от "Пирогов".