Блекпул навакса два гола пасив, но капитулира в продълженията

Евертън също продължава напред за купата, след като елиминира Кристъл Палас

Спорт
11:27 - 18 Януари 2024
1137
Блекпул навакса два гола пасив, но капитулира в продълженията

Нотингам Форест се класира по изключително драматичен начин за 4-тия кръг на ФА Къп, след като победи Блекпул с 3:2 след продължения в преиграването на първия мач между двата отбора, който завърши 2:2.

На „Блумфийлд Роуд“ тимът от Висшата лига поведе в резултата в 16-ата минута, когато Райън Йейтс свали топката след ъглов удар за Андрю Омобамиделе, който я прати в мрежата на Блекпул.

Секунди след началото на второто продължение Нотингам вкара втори гол, като до него се стигна след грешка в защитата, от която се възползва дебнещият наблизо Данило Оливейра.

Точно след изминаването на час игра домакините върнаха надеждата на своите фенове. След рикошет топката стигна в краката на Алби Морган, който без да се колебае стреля и прати топката под гредата на вратата, пазена от Одисеас Влаходимос.

Дванадесет минути преди края на редовното време Блекпул изравни. Анди Лайънс центрира в наказателното поле, където Кайл Джоузеф надскочи защитник на Форест и с глава порази вратата на гостите.

До края на редовното време повече попадения не паднаха и мачът влезе в продължение. В него Нотингам стигна до трети гол, който бе отбелязан от Крис Ууд в 110-ата минута. Тогава таранът получи страхотен пас от Йейтс и се озова сам срещу вратаря, след което хладнокръвно вкара топката в мрежата и прати тима си в следващия кръг на ФА Къп. Там Нотингам Форест ще се изправи срещу Бристол Сити.

Евертън също продължава напред в турнира, след като елиминира Кристъл Палас, побеждавайки го с 1:0, след като преди две седмици двата отбора не успяха да си отбележат гол в Лондон.

На „Гудисън Парк“ Евертън бе по-активният тим, като в 42-ата минута получи право да изпълни пряк свободен удар на малко по-малко от 25 метра от вратата на „орлите“.

Зад топката застана Андре Гомеш, който с десния крак прати топката в лявата част на вратата на Сам Джонстън, който не успя да се намеси и топката влетя в мрежата му.

В друг от сблъсъците, в които трябваше да има преиграване, Норич победи Бристол Роувърс като гост с 3:1. Люк МакКормък даде аванс на домакините след 20 минути игра, но след почивката „канарчетата“ стигнаха до пълен обрат.

Габриел Сара изравни в 53-ата минута, а 6 по-късно Адам Айда реализира дузпа и оформи обрата, който бе затвърден от Кени Маклийн в 87-ата минута, като това бе последният гол в срещата.