Блестящ Левандовски торпилира Жълтата подводница, Барса би с 3:0

Жирона почти навакса от 0:3, Осасуна хлъзна Еспаньол

Топ
08:12 - 21 Октомври 2022
2131
Блестящ Левандовски торпилира Жълтата подводница, Барса би с 3:0

Барселона срази с класическото 3:0 Виляреал в двубой от 10-ия кръг на Ла Лига. Каталунците торпилираха „жълтата подводница“ в рамките на седем минути преди почивката. Тогава с две попадения на Роберт Левандовски и едно на Ансу Фати интригата беше приключена.

С категоричната победа Барса е втори във временното класиране с актив от 25 точки, на 3 зад лидер Реал Мадрид. Виляреал е 9-и с 15.

Жирона почти навакса изоставане от 0:3 при гостуването си на Алмерия в мач от Ла Лига. Домакините от Алмерия направиха изключително силно първо полувреме, в което вкараха 3 безответни гола, но през второто допуснаха два и можеха да изпуснат победата, която в крайна сметка спечелиха с 3:2.

В другия мач от кръга Осасуна победи Еспаньол с 1:0.

Алмерия поведе още в 12-ата минута, когато точен бе Лео Баптищао, който се възползва от пас на Мендес.

Само след 5 минути игра Туре вкара второто попадение, а Ембарда направи резултата 3:0 в 38-ата минута.

Още с началото на второто полувреме Жирона върна един гол. Гутиерес намери Рикелме, който се разписа за 3:1. В 78-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, но Стуани изпусна. В 83-ата минута обаче Жирона получи втора дузпа, която този път Стуани реализира.

Драмата стана пълна в 97-ата минута. Тогава Ерера отбеляза гол и хвърли в екстаз гостите, които решиха, че са изравнили. Попадението обаче не бе зачетено заради нарушение.

С гол на Будимир в 55-ата минута Осасуна победи Еспаньол с минималното 1:0. Домакините имаха пълно превъзходство в мача и създадоха много положения, но се задоволиха само с едно попадение.