Блицкриг! Реал възкръсна след 0:2 и попиля Ливърпул!

Зрелището на "Анфийлд Роуд" беше със седем гола, Бензема и Винисиус вкараха по два

Спорт
23:55 - 21 Февруари 2023
3445
Блицкриг! Реал възкръсна след 0:2 и попиля Ливърпул!

Европейският шампион Реал Мадрид отнесе Ливърпул на неговия "Анфийлд" с 5:2 в зрелищен първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига, който беше повторение от миналогодишния финал в турнира.

Всичко стартира още в четвъртата минута, когато Дарвин Нунес откри с изключително изпълнение, а Мохамед Салах удвои в 14-ата минута след огромна грешка на вратаря Тибо Куртоа.

Оттам насетне обаче имаше само един отбор на терена - този на "Лос Бланкос".

Първо Винисиус Жуниор върна един гол в 21-ата, а брацилецът изравни в 36-ата минута след грешка и на Алисон. 

Едер Милитао донесе пълния обрат в 47-ата, преди Карим Бензема да се разпише на два пъти в 55-ата и 67-ата минута, с което завърши разгрома.

Първото полувреме предложи невероятни емоции и нищо не предвещаваше подобна тежка вечер за "червените", които стартираха по невероятен начин и отбелязаха две бързи попадения.

Реал обаче показа, че е направен за този турнир и бързо успя да се съвземе и да изравни. През втората част испанците тотално надиграха мърсисйдци, които съвсем не приличиха на отбор, и съвсем заслужено реалиираха нови три безответни попадения, с които до голяма степен обезмислиха реванша. 

По този начин Реал гледа с голям оптимизъм и с крак и половина към 1/4-финалите, но все пак предстои ревнаш на 15 март на "Сантиаго Бернабеу".