Близо 1000 са загиналите от земетресението в Иран

По-рано иранският министър на вътрешните работи Ахмад Вахиди съобщи, че за настаняване на пострадалите в град Хой е бил създаден временен лагер

Новини
17:52 - 29 Януари 2023
1893
Близо 1000 са загиналите от земетресението в Иран

Най-малко 973 души са ранените при земетресението в северозападната част на Иран, поне трима са загинали, предаде иранската информационна агенция Тасним. Агенцията се позовава на съобщение, направено от службата за извънредни ситуации на иранската провинция Западен Азербайджан.

Според представител на службата 973 ранени от земетресението край град Хой са изпратени в болници и медицински центрове в Западен Азербайджан. Близо 858 души от тях са изпратени в градската болница на Хой, а останалите са насочени към други болници и медицински пунктове в провинцията.

По-рано иранският министър на вътрешните работи Ахмад Вахиди съобщи, че за настаняване на пострадалите в град Хой е бил създаден временен лагер.

Вахиди отбеляза, че представители на иранския Червен полумесец, служители на антикризисното ведомство и експерти по оценка на щетите са пристигнали в Западен Азербайджан.

По данни на местните власти 75 експерти по жилищния фонд са изпратени да направят оценка на щетите. Първоначално те ще се насочат към 26 села в района на земетресението, допълва агенция Тасним.

Земетресението с магнитуд 5,9 разтърси снощи северозападната част на Иран. Епицентърът на подземните трусове с дълбочина 43 км е бил на около 23 км югоизточно от град Хой, където живеят близо 175 000 души.