Близо 11,5 кг марихуана задържаха на Дунав мост при Видин

Новини
14:52 - 15 Март 2024
967
Близо 11,5 кг марихуана задържаха на Дунав мост при Видин

11,495 кг марихуана задържаха митническите инспектори в района на Дунав мост при Видин,.

Наркотикът е бил скрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил, уточняват от Агенция "Митници“. Камионът е превозвал офис техника от Германия през България за Грузия и е управляван от турски гражданин. Водачът е представил редовни документи за товара.

В хода на проверката в полуремаркето, в шкаф, където обичайно шофьорите разполагат лични вещи, митническите инспектори се натъкват на обемистите чанти. При отварянето им намират 10 прозрачни пакета, съдържащи зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от марихуана с характерната за растението миризма. При направен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 килограма. Стойността на предмета на престъплението е в процес на установяване.

Наркотикът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество под надзора на Окръжна прокуратура-Видин. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 242, ал. 2, пр. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен и задържан за срок до 72 часа гражданинът на Турция Ф.О. (на 27 години).