Блокада! Полиция обискира дома на кмета на Несебър

Спецпрокурори и ГДБОП тарашат къщата на Николай Димитров и на други местни политици

Актуални новини
14:45 - 19 Октомври 2019
12504
Блокада! Полиция обискира дома на кмета на Несебър

Спецпрокурори и ГДБОП блокираха Несебър тази сутрин, като претърсват домове и офиси на местни политици, сред които е и дългогодишният кмет на града и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, предаде "Флагман". Обискирани са доскорошни общински съветници, които и сега са кандидати за нов мандат.

Николай Димитров управлява Несебър от 2007 г.

Претърсването в къщата на Николай Димитров в новия квартал "Черно море" продължи два часа. Блокадата бе от четири автомобила, имаше и линейка с отворени врати и в готовност да се реагира, ако има спешен случай.


Точно в 13:10 часа автомобилите направиха обратен завой в посока центъра на Несебър, доближавайки се плътно до оградата на къщата, при което не можеше да се види дали е отвътре е изведен човек, пише "Флагман".


КПП беше поставено и при кръстовището при магазин „Жанет”, между Равда и Несебър. Всички полицаи са софийски, проверяват се джипове и луксозни автомобили.


Към момента Районното управление в Несебър няма началник. Живко Даскалов, по информация на "Флагман", очаква заповед за преназначаване в РУ Созопол, а приемникът му Коста Кирязов все още няма заповед за назначение.

„Не знам нищо за никаква операция в Несебър, градът е спокоен“, каза пред "Флагман" Атанас Терзиев - кандидат за кмет от ГЕРБ€

Снимки: "Флагман"