Блокираха кръстовището пред общината във Варна

Протести има и в други градове в страната

20:22 - 03 Август 2020
1565
Блокираха кръстовището пред общината във Варна

Протестиращи блокираха тази вечер кръстовището пред община Варна. Демонстрантите са опънали четири палатки и са заявили, че ще останат там докато не бъдат изпълнени исканията им за оставка на правителството и на главния прокурор, предаде БНР.

Визията за реформи в съдебната система представиха на протеста в Бургас от инициативата „Правосъдие за всеки“. Около 50 души излязоха и снощи с искане за оставки на главния прокурор и на правителството. С викове „Оставка“ протестиращите преминаха през центъра на града и изпяха химна до Морската гара.

Пред сградата на общината в Ямбол за поредна вечер се събраха недоволни граждани от управлението на страната.

В поредния ден на недоволството исканията на протестиращите в Ямбол са същите - оставка на правителството, на премиера и главния прокурор, както и предсрочни избори с намален брой депутати.

Около 20 души за пореден ден излязоха на протест в Пловдив с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Пред сградата на общината на площад "Стефан Стамболов", озвучен с патриотични и възрожденски песни, те опънаха транспарант с надпис "Ние сме България". 

Малко по-късно гражданите  издигнаха лозунги "Оставка. Не сме платени. Мразим ви безплатно" и "Ред и справедливост, а не - Гешев".  Шествието се отправи по обичайния си маршрут на Главната улица до Римския стадион.