БНТ и Нова излъчват Евро 2020

Програмната схема ще се изготви след жребия за финалите

Спорт
15:09 - 29 Ноември 2019
2265
БНТ и Нова излъчват Евро 2020

БНТ и Нова ще излъчат мачовете от европейското първенство по футбол догодина. Двубоите от Евро 2020 между 12 юни и 12 юли ще се предават по БНТ1, БНТ3, Диема, Нова, както и в каналите на платения пакет Диема екстра.

При същото медийно партньорство бе отразено и европейското първенство през 2016 във Франция. Програмната схема на мачовете, предавани на живо и на запис, ще бъде изготвена по часове след жребия за европейското.

Интересно е как ще бъдат разпределени екипите от журналисти, тъй като това ще е първото европейско в историята, което ще се проведе из целия континент - в 12 различни града.

"Като телевизия с опит и традиции в отразяването на големи футболни форуми БНТ залага на своите утвърдени имена", се казва в пресинформацията. В коментаторския екип влизат Ивайло Ангелов, Петър Василев, Стефан Георгиев и Петър Иванов. Водещи на студийните програми на "Нова броудкастинг" ще са Борислав Борисов, Петър Виденов и Мирослав Арабаджиев, а сред коментаторите ще са Георги Драгоев, Виктор Врачев и Лъчезар Пройнов.

България все още има шанс да се класира на европейското, за първи път от 2004 г. В края на март догодина нашия отбор ще играе бараж с Унгария, а при победа ще спори с Исландия или Румъния за място на финалите.