Боби М.: По циничен начин заличиха работата ни

Грозни страсти пратиха футбола ни в безтегловност, заяви президентът в оставка

Спорт
11:12 - 15 Март 2024
2766
Боби М.: По циничен начин заличиха работата ни

Президентът в оставка на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри Конгреса за избор на нов ръководител на футболната ни централа.

Той разкри, че регистрираните делегати са 464, което е достатъчно Общото събрание на БФС.

Ето какво заяви Михайлов за откриване на Конгреса:

„Конгресът може да започне, тъй като към момента имаме регистрирани 464 делегати, това е повее от половината и е абсолютно достатъчно.

Когато пак тук преди по-малко от 2 години единодушно приехме стратегията за развитие за периода 2022-2026 г., не вярвах че толкова скоро отново ще ми се налага да откривам Конгрес на БФС. Не вярвах, защото имах усещането, че сме над тези страсти, които изпратиха футбола ни в безтегловност.

Мислех, че общата визия за програмата ни, създадени с експертите от УЕФА, които насърчават прагматичното и националното мислене, са взели връх над този лов на вещици, на който се бяхме нагледали и наслушали.

Оказа се точно обратното. Дори това не ме засяга или обижда, защото на разочарование и предателства съм навикнал в тези години, в които заемам тази позиция.

Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на добро и светло бъдеще, всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин. Всеки може да говори за цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важният момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш. Това правих аз, това правихме в последните 18 толкова трудни за държавата ни години.

Всички трябва да признаем, че  футболът е следствие на държавата и обществото, а не обратното.

След малко ще имате възможност да се запознаете с отчета за изпълнение на стратегията ни за по-малко от половината от периода, който всички вие, единодушно приехте.

Ще получите ясна представа къде сме успели, къде сме срещнали трудности, какво сме направили и какво предстоеше да направи.

Ще може да направите реална сметка за разликата между автентичния ангажимент и популизма с етикет ангажимент. Него, предполагам, ще го чувате доста в хода на предстоящото събрание. Изводът оставям на вас, господа делегати, обявявам Конгреса на Българския футболен съюз за открит“.