БОБИ, ПИЯН ЛИ СИ? Шефът на БФС дебютира с нацистки поздрав във фейсбук

Футбол
21:36 - 09 Ноември 2021
13327
БОБИ, ПИЯН ЛИ СИ? Шефът на БФС дебютира с нацистки поздрав във фейсбук

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов кара чисто нов мандат и веднага го започна с долнопробна изцепка. Шефът на централата ни си създаде страница във фейсбук, на която смята да информира футболната общественост за дейността си начело на българския футбол. И още с първите си стъпки в социалните мрежи сътвори чудовищна простотия.

Михайлов, или съответно човекът, назначен да поддържа фейсбук страницата му, сложи снимка на родни фенове за своя корица. Стотици читатели обаче останаха втрещени, че на въпросната снимка присъстват лица, които са отправили нацистки поздрав с протегната дясна ръка напред. В целия Европейски съюз важи забрана за расистки и фашистки символи и лозунги, а използването им се наказва строго, включително и със затвор.

Сред привържениците на снимката, публикувана във фейсбук страницата на Борислав Михайлов, присъства и знаме с лика на генерал Христо Луков, патрон на неофашисткия и забранен Луковмарш.

Припомняме, че през есента на 2019 година се разрази расистки скандал на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия, след който Михайлов си подаде оставката като президент на БФС. Тогава по трибуните отново имаше нацистки символи.

Остава въпросът дали в БФС просто работят пълни некадърници, или като шефа си обичат повече да си пийват. Коментарите за изцепката на боби са унищожителни, ето един от бившия шеф в ЦСКА Милко Георгиев: "Не е лошо и ти да станеш клиент на прокуратурата! Цялата шайка, която сте се помислили за незаменими е съставена от полуграмотни крадци и лъжци! ВЪН ПИЯНИЦО!!!"