Боби: За 14 г. нито един съдия не ми е звънял да оплаче от натиск

"БФС не е компетентен по тези сигнали", противоречи си футболният шеф

У нас
13:14 - 08 Юли 2019
2743
Боби: За 14 г. нито един съдия не ми е звънял да оплаче от натиск

Босът на БФС Борислав Михайлов е чувал за натиск върху футболните ни съдии, но според него досега няма такъв доказан случай. След извънредната среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет бившият славен вратар обяви, че от 14 г. нито един рефер не му е звънял да се оплаче от заплахи. В същото време обаче сам се обори, като напомни, че БФС не е разследващ орган – тоест, той не е човекът, към когото трябва да се обръщат съдиите.

„И аз като вас съм гражданин на тази страна, също съм чувал за тези неща. Всички съдии знаят моя телефон, но за 14 години нито един от тях не ми се е обадил да се оплаче. В крайна сметка много е лесно да се каже нещо, въпросът е да се докаже. Ако има такъв сигнал, трябва да потърсят компетентните органи, БФС не е такъв.

Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани. Заради тях ни разследват мачовете с Чехия и Косово”, коментира босът на БФС.

Снимка: Агнес Методиева