Бобо Виери: Влахович е най-добрият нападател в Европа, но след Холанд

Спорт
16:19 - 30 Юли 2021
3022
Бобо Виери: Влахович е най-добрият нападател в Европа, но след Холанд

Бившият италиански национал Кристиан Виери похвали младия сръбски талант на Фиорентина Душан Влахович и го определи за най-добрия млад нападател в Европа след норвежката звезда на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд за възрастта си.

Влахович вкара 21 гола в 37 мача за “виолетовите” през сезон 2020/21 в Серия “А” и Виери вярва, че 21-годишният балканец ще продължи да “къса” мрежи по същия начин.

“След Холанд, Влахович е най-добрият нападател в Европа за възрастта си. Той е топ нападател и ще вкара 20 гола с лекота през следващия сезон”, сподели пред “Гадзета дело Спорт” Виери.

Влахович в момента преговаря с ръководството на Фиорентина за продължаване на договора си с клуба отвъд 2023 година, а интересът към него от страна на различни европейски отбори е сериозен. Тотнъм, Ювентус и Милан са само част от европейските тимове, които са свързани с името на сърбина. В евентуалния нов договор на играча с Фиорентина може да бъде включена освобождаваща клауза на стойност 70 милиона евро, според информация в италианските медии.