Бобтейлът Мон и компания събират средства за нов педиатричен комплекс

Новини
19:01 - 30 Април 2019
2112
Бобтейлът Мон и компания събират средства за нов педиатричен комплекс

Любимото куче на пловдивските деца – бобтейлът Мон, ще се включи в киноложката изложба на 11 и 12 май в Първомай. Общо 600 породисти кучета от цял свят ще дефилират на интересното събитие. 

Програмата ще бъде разнообразна и разделена на различни категории, съобщава TrafficNews.bg. Една от тях е „Парад на шампионите“, където ще бъдат представени всички кучета от България, спечелили европейски и световни титли, интернационални шампиони и кучета, които със своите работни качества помагат на хората – като терапевти, водачи на хора с влошено зрение, примери за неразрушимата връзка между човека и кучето.

Мон е обучено куче-терапевт от породата бобтейл (староанглийска овчарка), което от няколко години работи с децата в Пловдивската онкохематология. С подкрепата на кампанията „Заедно в живота” и Киноложко дружество „Първомай“ тази година средствата от дарения, които ще съберат по време на изложбата, ще бъдат за дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. 

Целта на кампанията е набирането на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги – Пловдив. Той ще бъде предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.