Боевски избяга в Англия с 5 млн. лева

Щангистът наркодилър се скри в новата си къща край Лондон, иска да е далече от Сако, Баретата и Брендо

13:58 - 22 Януари 2019
3877
Боевски избяга в Англия с 5 млн. лева

Щангистът-наркомуле Гълъбин Боевски избяга в Англия с всичко спестено през годините – около 5 милиона лева. Бившият световен, европейски и олимпийски шампион иска нов живот в чужбина с намерение никога вече да не се върне в България. Това разкриха пред lupa.bg близки приятели на талантливия иначе щангист.

 

Оказа се, че преди година Боевски си е купил къща в Англия. Имотът е близо до Лондон. Там спортистът се събрал със сина си Пол, снахата Капка и внучето, което носи неговото име. Наскоро майката на щангиста - Стела, призна за рокадата, без обаче да уточнява точното местонахождение на наследника си. Противно на слуховете, че е фалирал, Боевски всъщност бил в брилянтно финансово състояние, подчертаха аверите му. През изминалите години от спортната кариера, трафика на кокаин и ВИП проституция е успял да спести около 5 милиона лева, разкриха нашите източници. Сумата е напълно достатъчна за старта на новия му живот.

Боевски обаче нямал намерение просто да пилее парите си на Острова, а щял да развива семеен бизнес в областта на логистиката и търговията. Гълъбин бе осъден през 2012 г. от бразилски съд на 9 години и 4 месеца затвор. На 23 октомври 2013 г. обаче изненадващо се прибра в България като свободен гражданин. Това стана след решение на Върховния федерален съд на Бразилия. Тамошните закони позволявали на лица, осъдени за наркотрафик, присъдите да бъдат нулирани, ако те дадат информация за мафиоти над тях и на база тези показания се случат реални арести.

Вероятно това е логиката Боевски да се спаси от престой зад решетките – изпял е по-висшите в наркопирамидата, смятат криминалисти. И привеждат доказателства - освен, че има официална доживотна забрана да стъпва в южноамериканската държава, щангистът има и издадена смъртна присъда от бразилската наркомафия. Причината е, че заради негови показания са били арестувани трима топ гангстери в Сао Пауло, както и е била разбита схема за производство на тайници, в които да се скрива кокаинът.

Една от причините Боевски да избере Англия за нова родина била, че искал да бъде максимално далеч от бандити като Стефан Бонев - Сако, Младен Михалев - Маджо, Златомир Иванов - Баретата, Антон Петров – Тони Хамстера и консилиерито на Брендо Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Именно тези тъмни персони бяха част от тайния му живот, за който спортистът не искал дори да не се сеща. Общите неща между Гълъбин и мафиотите бяха кокаина и проститутките.

През 2006 г. Боевски стана собственик в сянка на стриптийз бара в „Шератон” чрез фирма бушон, след като го купи от сегашния политик със спорно минало и бивш евродепутат на „Атака” Слави Бинев. Тогава заведението се казваше „Ейнджълс“. През 2009 г. щангистът престана да се крие зад поставени лица и официално пое бардака чрез дружеството „Скандал ВИП”, регистрирано същата година. Там Боевски бе съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната Ива Иванова. Бар „Ейнджълс” пък бе преименуван на „Скандал”.

През същата година „Скандал ВИП” декларира и нетни приходи от 10 000 лв., което е в пъти по-малко от реалната печалба. Клубът за проституция беше разбит при акция на ГДБОП на 31 януари 2013 г. след близо три годишна разработка на антимафиотите. Тогава бяха арестувани петима - Валери Попов, Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Гергана Лазарова. Установи се, че момичетата от бардака са обслужвали основно чужденци за по 800 евро на вечер. Импровизираният публичен дом бил въртян от бандюгите между 2010 и 2013 г. Клубът в „Шератон” се радвал на много големи печалби, поради което срещу задържаните бяха започнати и данъчни проверки за укрити доходи.

Така стана ясно, че само час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи и танци. С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро. За цяла нощ секс с девойките пък платежоспособните чужденци трябвало да се бръкнат с поне 800 евро. Мястото беше подбрано много добре - намира се в много скъп хотел, поради което посетителите са хора със сериозни възможности. Освен това момичетата са били представяни като масажистки, тъй като към клуба е имало и масажно студио с джакузи. Това е било и прикритието за секс услугите. Едва когато поредният чужденец проявявал интерес към определено момиче, му обяснявали, че може да получи много повече от масаж.

Проститутките разказали на полицаите, че освен секс услугите, предлагали на клиентите си и кокаин. Белият прах вървял на между 120 и 140 лв. на грам. Според жриците наркотикът се осигурявал от Валери Попов, а той го взимал от Гълъбин Боевски. Месечните приходи от престъпната дейност на групата били около 200 000 евро общо от продажба на секс и „бело”. В рамките на досъдебното производството беше доказано, че за 3 години публичният дом „Скандал” е завъртял близо 10 милиона лева. Въпреки това към днешна дата по случая няма нито един осъден.