Бой, кръв и грабеж: Обраха брутално Донарума

Щетите от обира се оценяват на половин милион евро

Спорт
14:54 - 21 Юли 2023
4090
Бой, кръв и грабеж: Обраха брутално Донарума

Вратарят на Пари Сен Жермен - Джанлуиджи Донарума и съпругата му Алесия Елефанте, са станали жертва на брутален грабеж тази нощ. Неизвестни нахлули в дома им във френската столица, съблекли са ги и са ги завързали.

По-късно, след като крадците си тръгват, двамата успяват да стигнат до близкия хотел около 3 часа след полунощ. Служителите там извикали полиция. Италианският вратар и партньорката му са хоспитализирани заради шок, но засега няма повече информация за състоянието им.

Щетите от обира се оценяват на половин милион евро. Донарума трябваше да участва в първия мач на ПСЖ за лятото срещу Льо Авър днес.

Същевременно френските медии разкриват подробности за инцидента с Донарума.

Близки до разследването разказват, бандитите са нападнали охранителя на входа на сградата, в която е апартаментът на италианското семейство. След като са се справили с него, те са се качили по етажите и са нахлули в дома на Донарума. Там крадците са започнали да бият футболиста, като са го ритали в главата, по която той е получил две кървящи рани.

После стражът и неговата съпруга Алесия Елефанте са били завързани и заплашени с оръжие, за да разкрият къде стоят ценностите им. Така обирджиите са се докопали до бижута, скъпи чанти и луксозни часовници на обща стойност около 500 000 евро.

В първоначалните информации се твърдеше, че вратарят и половинката му дори са били съблечени голи.

Всичко това е продължило само десетина минути. Когато крадците са напуснали апартамента, двамата са успели сами да се развържат и да изтичат до работещ наблизо хотел. Служителите на рецепцията там са извикали полиция.

От Пари Сен Жермен отказаха да разкрият кой знае какви подробности. Все пак нараняванията на вратаря не са толкова сериозни, защото той ще пътува с тима утре за Япония за предсезонно турне.