Бой с бухалки по шофьор в Горна Оряховица

Новини
11:43 - 14 Август 2024
1234
Бой с бухалки по шофьор в Горна Оряховица

"Наказателен отряд" е раздавал правосъдие като е пребил с бухалки водач на автомобил в Горна Оряховица. Среднощен екшън между два враждуващи ромски клана в железничарския град вдигнал по тревога криминалисти и жандармерия.

На 13 август в 22:38 ч. е получено съобщение, че в Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града, се преследват два автомобила. По първоначална информация едното превозно средство застигнало и блъснало другото, с което е реализирано пътно транспортно произшествие. По данни от сигнала от едната кола изскочили двама мъже с бухалки и нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.

Пристигналите на място полицейски служители установили, че на местопроизшествието бързо се струпват граждани и назрява напрежение. От извършителите обаче нямало и следа.

Наложило се да бъде извикана жандармерия и със съдействието на служители от сектор Криминална полиция при РУ Горна Оряховица назряващият конфликт е потушен.

"Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите. Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двете возила. Водачът, причинил пътно транспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. 22-годишният мъж отрича да е имал бухалка, и твърди, че потърпевшият е извадил нож срещу него и приятелите му. Арестуваният отрича и да е управлявал той превозното средство причинило инцидента. Мъжът твърди, че зад волана е бил брат му, който до момента не е установен", информират от ОДМВР-Велико Търново.

Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни.

В РУ Горна Оряховица е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 от НК. Продължава провеждането на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по изясняване на фактическата обстановка.