Бойко: БФС и 100 години да държи Боби , няма да работим с него

За детско-юношеските школи държавата винаги ще помага, обеща Борисов

Новини
19:09 - 17 Октомври 2019
4289
Бойко: БФС и 100 години да държи Боби, няма да работим с него

"Българският футболен съюз може да си държи за свой президент Борислав Михайлов още 100 години, но правителството няма да работи с него.", заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод вероятността Изпълкомът на БФС утре да не приеме оставката на Михайлов.

„Ако искат да му взимат оставката, ние с него няма да работим“, отсъди Борисов. Според него чак когато във футболния съюз има промени, може да се говори за съвместни действия. „Очаквам от БФС да работи за развиване на детско-юношеските школи, като за подобни проекти може да разчита на помощ от държавата“, допълни премиерът.

Михайлов подаде оставка във вторник, ден след разгрома с 0:6 от Англия, или нощта на позора заради расисткия скандал на стадион „Васил Левски“.

Утре предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, като се очаква постът да бъде поет от някой от тримата вицепрезиденти – Йордан Лечков, Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, като последният е фаворит. Засега не е ясно дали ще бъде свикан извънреден изборен конгрес. Редовният трябва да се проведе през 2022 г.

В централата на футболния съюз в „Бояна“ нахлуха полицаи и прокурори, които търсят доказателства за корупционни схеми, уговаряне на мачове и натиск върху съдии. 

По повод публикациите в английските медии, които отразяват расистките прояви на стадиона по време на мача, премиерът посъветва журналистите да питат колегите си какви расистки прояви са имали при тях и какво са направили, за да ги спрат. „Попитайте ги малко. Вие сте умни и красиви, можете да ги накарате да отговорят", иронично заяви Борисов. По-рано той се възмути, че България е заклеймена като расистка държава от медиите на Острова, където първи започнали да замерват с банани тъмнокожите си футболисти.