Бойко: Благодаря на Бог, че ме подкрепи за пореден път!

Новини
21:49 - 27 Октомври 2019 (обновена)
11213
Бойко: Благодаря на Бог, че ме подкрепи за пореден път!

"Всички говорят за промяна, а тя започва от ГЕРБ. Направихме големи промени, особено в София. Но за мен като лидер е важен един резултат - безапелационна победа над БСП." Такъв коментар направи премиерът Бойко Борисов в края на изборния ден. 

"Дали ще се опитат с мимикрия, като гущери, с опашките, като хамелеони, да успеят, не ме интересува. Безапелационна е победата", повтори министър-председателят. И заключи, че резултатите от местния вот означават стабилност в управлението. 

"Защо да е тежък балотажът? Поздравявам следващите. На съвестта им оставям - след промените в ГЕРБ, резултатите са повече от добри. Факт е, че навсякъде, някъде и два пъти повече, побеждаваме основния опонент. Най-важното от днешния ден е стабилността на управлението.", увери Борисов.

Министър-председателят обясни, че оттук нататък управляващите имат много работа: "Имаме да строим Южната дъга,"Хемус", имаме да си построим пътя до Белград, Търново - Русе."

По повод предстоящите балотажи, Борисов обясни, че оставя структурите да свободно да работят. "Няма да се меся", каза той.  

"БСП са интересна партия, искат субсидии. Като дойдат избори, нямат кандидати. БСП в София губи два пъти. Какъв кмет, какви пет лева? Кмет без общински съоветници. Едната половина общинари ще са от градската десница, другата от нас. Те си играят с демокрацията,", разгневи се премиерът.  

Борисов заяви, че ще продължи с промените в партията. "Ще ги видите", обясни той, без повече конкретика.   

И увери, че ГЕРБ категорично са се се справили много добре. "Поздравявам всички, които работиха. Тази кампания беше мъдра и зряла", отчете премиерът. 

"Няма Цветанов, каквото има, замина. И на него съм му пожелал успех", отвърна Борисов на въпрос за съдбата на бившия втори в Партията. "И без мен, и без Цветанов, и без петел – ще съмне", каза още Бойко Борисов.

За десницата, в лицето на "Демократична България", лидерът на ГЕРБ заяви: "Десните са демократи, мислещи, знаещи и можещи. „Ако те считат, че тези кукувици, костинбродски, са промяната – да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа. Вярвам на инстинкта на хората", отсече Борисов.  

"Благодаря на Бог, че ме подкрепи за пореден път", прекръсти се накрая на изявлението си премиерът.