Бойко Борисов: Д-р Дариткова е единствената, която ми е отказвала

Крайно време е ГЕРБ да го управляват жени, заяви бившият премиер

Новини
18:56 - 20 Март 2023
12655
Бойко Борисов: Д-р Дариткова е единствената, която ми е отказвала

"Когато ни подиграваха, че от джипката сме давали пари, ние ги давахме за пътища, училища, детски градини и вие ги ползвате. Къде са сега парите?". Това попита бившият премиер Бойко Борисов на предизборна среща в Смолян.

"Нека поканим д-р Дариткова първо. Това е единственият човек, който съм канил за минитър и ми е отказал. Искаше да си дойде в Смолян и да си работи. Дълъг е списъкът с правене на министри. Само заради това заслужаваш уважение. Крайно време е ГЕРБ да го управляват жени". 

Той разказа как по пътя за Смолян си е спомнил за работата, която е била свършена в региона по времето на неговото управление.

"Спомням си още от 2010 г. Почнахме от Пловдив - Асеновград - Пампорово - Смолян - нов път. 78 млн. бях ги оставил за третата лента. Заминаха. Смолян - Девин, Смолян - Доспат, Девин - Кричим - помните какви бяха ями, какво чудо. Покрай Кормисош пробихме за Баните, трябваше да е готов вече, за да не обикалят хората 70-80 км. за Доспат и Кръстова гора нагоре. Сигурно трябва да минем нататък към Златоград, Ксантия. Рудозем - Ксантия е готово и направено, но неработещо. Даже компютри им сложихме, езеро им направих, за да може водоснабдяването да не им се наруши, а да има вода за границата", обясни Борисов и добави, че последното ПМС за Смолян е било 25 млн, а за последните 4 години - 135 милиона за региона.

Той изреди и направеното в Доспат - зали и детски градини, а в Девин е докарана минерална вода.

"Айде моите опоненти ей така да застанат и да ги изпитате "Какво направи бе, сине майчин?", призова Борисов. Той се похвали, че за всичко, направено в Смолянско, той лично е идвал по няколко пъти и го е проверявал - пътища, училища, детски градини, читалища, спортни зали, както и че ГЕРБ са вложили половин милиард лева в региона.

По негови думи партията е постигнала това без да тегли нов дълг всяка седмица, а бюджетът е бил държан на излишък.

"От едната страна - война. Напрежение има много по света, падат банки, само че Щатите имат държавен резерв, печатат долари и казват "Ние ще подкрепим всички". Ама в България, като падне банка, знаете какво става", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев казва, че сте забогатели и вече сте по-добре. Но досега не съм видял някой да го каже. Те, тяхната клика са по-добре със сигурност. Гледам ги от сутрин до вечер само се снимат как търчат из парковете, все едно на втори ще имаме маратон, републиканско по лека атлетика. В този момент започвам да съжалявам за Цветанов, защото той в това отношение щеше да е много силен кадър", пошегува се Борисов с опонентите си. Той припомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били и служебни министри преди "Продължаваме промяната" да състави правителство.

"Асен Василев три пъти прави бюджет и все е къс", укори го той.

"Нашата най-важна задача е да дадем на нашите съграждани е да им дадем надежда - за благоденствие и просперитет", каза кметът на Смолян Николай Мелемов.

"Всичко това, което се случи през тези 12 години е благодарение на усилена работа. Тук е моментът да изкажа благодарността на всички родопчани към господин Борисов, защото винаги е бил близо до нас и ни е подкрепял", каза още Мелемов и изрази увереност, че "бедствието" от последните две години няма да се повтаря. Добави че постиженията на ГЕРБ са видими и в полза на хората.