Бойко Борисов: Хиляди консули като Пламен Георгиев има...

Новини
17:49 - 26 Август 2019
6246
Бойко Борисов: Хиляди консули като Пламен Георгиев има...

15 дни след назначаването на бившия председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за консул във Валенсия, премиерът Бойко Борисов говори публично по темата и защити решението. На репортерски въпрос в Костинброд той каза: "Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика".

Премиерът бе на откриването на разширение на завода на "Кока-Кола" в Костинброд. На реплика на журналист, че нивото, на което Георгиев владее испански език, не е добро, Борисов отвърна: "Има достатъчна езикова подготовка. Така че не виждам за консул... Вие дори не можете да изброите никъде консулите в Европа". След това допълни: "Явно това е някаква поръчка, щото една седмица само с това се занимавате... Ето, днеска откриваме поредна инвестиция, 200 милиона са това, работни места, паралелки за специално образование. Вие идвате и ме питате за това. Добре, отговорих ви". След което даде да се разбере, че такива въпроси не са уместни.

На въпрос на журналист от Би Ти Ви как ще убеди хората в назначаването на Пламен Георгиев на дипломатическия пост, премиерът отвърна: "Нямам никакво желание да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин и затова няма да се вкарвам повече в тая работа. Днес спрях от уважение към медията ви, за да не кажете: "Той избяга".

После допълни: "Взехме решение. Изпратихме го консул във Валенсия. Хиляди такива консули има".