Бойко Борисов: Не сме съгласни с формалното оценяване на фирмите, комисия ще следи

Това заяви лидерът на ГЕРБ във връзка с териториални планове за справедлив преход на въглищните региони, които предстои да се приемат от Министерския съвет

Новини
10:30 - 28 Септември 2023
2777
Бойко Борисов: Не сме съгласни с формалното оценяване на фирмите, комисия ще следи

Подкомисията за контрол на еврофондовете ще я превърнем в комисия. Изреченията, които ни смутиха за формалното оценяване, се надявам да изчезнат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента във връзка с териториални планове за справедлив преход на въглищните региони, които предстои да се приемат от Министерския съвет.

“Разговаряхме надълго с Кирил Петков и акад. Денков. Има няколко неща, които ни смущават. Той прие аргументите ни. Затова днес подкомисията за контрол на еврофондовете ще я превърнем в комисия", обясни Борисов.

„Сиреч дава се един индикативен списък на близки фирми или част от тях много близки до управляващите, което за нас е странно, че са се появили там. Другото ключово в изречението е “формален процес на избор и оценка”. Тоест сега се появяват едни фирми, които кандидатстват за над 3 млрд. лева и пише, че формално след това ще бъдат оценявани. Не сме съгласни", коментира Борисов.

“Надявам се въпросните две изречения за формално оценяване да изчезнат”. Мисля че е неволно допусната грешка, посочи още той.