Бойко Борисов отива при Тръмп

Двамата лидери се срещат на 25 ноември в Белия дом

Политика
18:58 - 08 Ноември 2019
7133
Бойко Борисов отива при Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп ще посрещне в Белия дом българския министър-председател Бойко Борисов. Срещата е предвидена на "Пенсилвания авеню 9000" на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между двата народа, уточниха от щатското посолство у нас. 

"Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсифик", пишат още от американската дипломатическа мисия в София. 

Последно Борисов бе във Вашингтон и се срещна с Тръмп в края на септември миналата година, но оттогава двамата са се виждали и чували по телефона няколко пъти. На срещата на върха на НАТО през декември българските първи мъже Румен Радев и Бойко Борисов се разбраха България да излъчи държавния глава за представител на нея като страна-членка на Алианса, което означава, че той ще се срещне с щатския си колега.