Бойко Борисов: Трябваше Слави Трифонов да е премиер

Пламен Николов ми е симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения, заяви лидерът на ГЕРБ

Новини
13:09 - 31 Юли 2021
4319
Бойко Борисов: Трябваше Слави Трифонов да е премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той даде оценка на предложението на „Има такъв народ” при включване на живо в социалните мрежи от фестивал в Котел.

„Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения.

Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му – данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга - приходите за „Хемус” ги написаха като излишък.

Хората от Варна, Шумен трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той посочи, че не го познава, но за него няма значение кой е, щом не е лидерът на „Има такъв народ”.

Според ексминистъра служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат. Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на „Има такъв народ” е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Рашков да ходи да гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. И се хвали от трибунката. А добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата”, обвини Борисов. Той е на мнение, че държавният глава е в паника и че е посял омраза.

Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват – 2,3 5 години. Моля го, Слави, да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, каза Борисов и подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат.

„Измежду партиите има недоверие. Аз съм работил със Симеонов, Сидеров и Каракачанов. Знам какво е да дойдат едни мъже и да настояват за своето. Не знам как ще се оправят”, добави експремиерът.