Бойко Борисов: Васил Терзиев предизвиква само хаос

Най-вероятно ще има предсрочни избори за кмет на столицата

Новини
10:32 - 28 Юни 2024
4282
Бойко Борисов: Васил Терзиев предизвиква само хаос

Първо, айде да си изберем комисии в парламента, защото без да минат предложенията през комисии, не може да стане нищо. Така че първо да се съсредоточим върху мнозинство или начин на работа на парламента. 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира брифинга на ПП-ДБ, на които по-рано днес съобщиха, че внасят в парламента новите правила за избор на Комисията за противодействие на корупцията. 

Аз разбирам колегите от ПП. Аз не знам Терзиев къде, какво знае, но всеки ден виждам, че в София, освен хаос, няма нищо друго. Няма нито една търгувана поръчка, което означава, че и нищо за догодина няма да се случи. И той, като вижда как изобщо не владее материята, а това, което направиха само предизвиква нов хаос, аз няма да се учудя сам да си тръгне", каза Борисов относно съмненията, изразени по-рано днес от кмета на София Васил Терзиев, че вероятно ще има предсрочни избори за кмет на столицата. 

Снимкa: Lupa.bg

Що се отнася до БНБ, Борисов заяви:

"Това е риска да предлагаш партийни членове за шефове на неутрални институции. Помните, че застанахме зад Димитър Радев за шеф на БНБ, който дойде от Международния валутен фонд."

Лидерът на ГЕРБ уточни, че позицията ни за Срещата на върха на НАТО е въз основа на решенията на Народното събрание. 

Той не знае, защо Радев е отказал да води делегацията, но заяви: "Когато аз бях във Вашингтон, винаги съм бил в Белия дом, пред камината, виждал съм шефовете на департаменти, посрещали са ме с топовни салюти."