Бойко Борисов води Витоша към осма поредна шампионска титла

Спорт
09:39 - 26 Април 2024
1838
Бойко Борисов води Витоша към осма поредна шампионска титла

Устремилият се към осма поредна шампионска титла при ветераните отбор на Витоша Бистрица с Бойко Борисов в състава ще срещне Ботев Враца на полуфинал в тазгодишното първенство.

Жребият за финалната четворка беше изтеглен днес в БФС и противопостави Витоша Бистрица – Ботев Враца и Ботев Пловдив – Черно море.

Стадионите за провеждане на полуфиналите, дати и начален час ще станат ясни в началото на следващата седмица. Победителите от надпреварите ще бъдат излъчени в един двубой, като при равенство в редовното време се преминава към изпълнеение на дузпи.

През миналата година за титлата се срещнаха Витоша (Бистрица) и Ботев (Пловдив), а този финал и сега може да се повтори, предвид как двата тима се разминаха на полуфиналите. През 2023-а бистричани победиха с 5:3, а Борисов, който вече играе като ляво крило, блесна с една асистенция за петото попадение в мача, дело на Георги Пеев. Мачът се проведе на новооткрития тогава стадион "Христо Ботев" в Града под тепетата.

За да стигнат до финалната четворка, отборите най-напред играят в градовете и регионите, след което преминават на зонален етап. Победителите в четирите зони спорят за купата при ветераните.