Бойко Борисов: Започва масирани тестове в Банско

Ще изпратим стотина защитни облекла за нашите братя от Северна Македония, заяви министър-председателят

Новини
08:25 - 08 Април 2020
2874
Бойко Борисов: Започва масирани тестове в Банско

Ще изпратим стотина защитни облекла за нашите братя от Северна Македония. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

"Борисов посочи, че към момента няма лекарство в света, което да лекува коронавирус. Няма нито един болен, който да не е лекуван. Ние сме осигурили препарати, които помагат в другите държави", добави той.

"Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени облекла от големи империи. 9 ч. ще се срещнем технолозите на няколко завода. 12 ч. с премиера Конти имам разговор. Имаме промишлени количества от споменатата субстанция, но за да го наричаме лекарство трябва да премине през всичките стъпки. Не бива да казваме хоп преди да сме скочили", обясни Борисов.

"В рамките на дни променихме индустриите си. Щабът дава предложения, правителството взема решения и носи отговорност. Разпоредил съм на щаба да започне масирано тестове на Банско. Днес ще имам среща с доц. Мангъров, с него сме добри приятели, нямаме конфликт. В Европа 150 евро струва един тест без машинката", съобщи премиерът.

Проф. Кантарджиев съобщи, че хората в Банско ще бъдат изследвани, за да се види дали след контакта в магазините са изградили имунитет или има още заразени.