Бойко: Чух по телефона онзи негодник, като каза: "Искам Борисов с белезници"

Къде е равноотдалеченият премиер? Това е безумна идея, ядоса се лидерът на ГЕРБ

Новини
12:10 - 14 Октомври 2024
10016
Бойко: Чух по телефона онзи негодник, като каза: "Искам Борисов с белезници"

Кажете името, да го поканим, да дойде с екипа си и да каже какво ще направи като е премиер, този равноотдалечен човек. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова опонентите си да бъдат по-конкретни в идеята за министър-председател, отдалечен от партиите.

Борисов се разгневи на идеята за равноотдалечен премиер. "Атанасов го чух, представят безумна идея. До сега търпях "равноотдалечен премиер", каза лидерът на ГЕРБ.

"Уважавам колегите от дясно и ляво. Като лансирате - кажете кой е вашият кандидат. Нашата тройка шпицен-кандидати са тоя, тоя, и тоя ГЕРБ да си изберат, другите партии да си изберат", настоя още бившият премиер. И добави, че тогава въпросите, които получава ще са към кандидат, а не към експертите на ГЕРБ.

Управленската си програма представят днес в Пловдив от ГЕРБ. Водач над листата, която е под номер 18 е лидерът на партията Бойко Борисов, а втори в нея е кметът Костадин Димитров.

"От 3 кризи сме ви вадили по най-добрия начин. Сега дойде политическа, която се оказа най-тежка, заради омразата", заяви вчера в Разград лидерът на ГЕРБ. "От тази криза може да се изведем с политически разум, с всички мерки, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията", добави той.

"От образование и сигурност няма да мръднем, там сме най-добри. От санирането също - това е най-добрата социална политика. Надявам се и другите да го приемат. И "Хемус" и Търново-Русе - жизнено важни са", обеща бившият премиер."Голяма грешка е, че научих българите да карат без пари (по магистралите -бел.ред) , а иначе плащаш навсякъде - до Мюнхен" - с тези думи Борисов анонсира плановете си за нови такси за магистралите.

Категорично против сме вдигане на данъците, подчерта той. Но добави: без редовно и стабилно правителство инвестиции не може да привлечем, а има възможност в отбранителната, в ИТ сферата и др.

Борисов поиска от аудиторията да се замислят какви са пътищата към Русе и припомни за обира от 1 лев от горивото. 

"6-7 милиарда ви взеха от джобовете, платихте си ги като попове. Това сигурно го създадохме ние. Не ние, защото бяхме опозиция и ни арестуваха заради това. Сега каква жал за арестувания с белязаните пари? Киро арестува и Севда. Сега обяснява колко е безумно това, а преди години го направи. Чух по телефона оня негодник, където вика: "Искам Борисов с белезници да го изведете". И сега има претенции да слага прокурор. С 12 журналиста тормозят цялото общество", разгневи се още той. 

Борисов каза, че сега не знае имената на министрите. 

"Знам, че Гвоздейков го махната, кой сложиха - не помня. И тая безотговорност е такава. Гледа и си вика: "Имам още 20 дни, дано не направят после, ще остана още 3-4 месеца. Обаче ако направят, ще си ходя" Ти ще се юрнеш ли да правиш нещо? А представяш ли си администрацията по него? Която си мисли дали сме близки, дали ще ме остави, дали ще ме махне", каза още той. 

"Правителство можем да направим, когато ГЕРБ има над 80-90 депутата. За 4 години ти показвам нула. Във всяко едно отношение нула. Кое е трудно", попита той мъж от аудиторията, който каза, че това ще е трудно. 

"Смисълът на изборите е която партия събере най-много гласове понася отговорност. След 6-7 месеца, ако трябва да пада, ама да е през редовни правителства. Да има движение. Това с равното отдалечение е нова сглобка, но по-лошо. Аз там държах на Мария Габриел, а те на Денков, което ни сплотява. Сега искат някой, който е отдалечен. И ако не си върши ангажиментите, ще кажат, че Борисов е свалил правителството. Да се върнем към традицията - партията победител прави правителство, а малките го подкрепят", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Той призова да спрат партиите да се занимават с аматьорщина и увери, че ако ГЕРБ управлява, ПВУ ще бъде пуснат.