Бойко доволен: "Промяната" и "Да, България" могат да си говорят само с нас

Новини
13:01 - 19 Април 2023
2785
Бойко доволен: "Промяната" и "Да, България"  могат да си говорят само с нас

След срещата с "Възраждане" днес, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи оптимистичен коментар. "Това, което видях днес, е че партиите на "Промяната" и "Да, България" могат да си говорят само с нас", заяви той в кулоарите на парламента.

"С всеки изминал ден и те, и ние, виждайки и отношението на другите партии в парламента, разбираме, че ако намерим решение, то ще е най-стабилното и добро за България. И не, и ние го виждаме. Днес, ако им гледахте физиономиите - и техните, и нашите, това излъчваха", коментира Борисов и припомни, че всяка партия е обещала на избирателите си, че ще работи за правителство.

"Трябва да се изчерпат всички опции между първите две големи партии. Винаги в света това носи най-голямо спокойствие, сигурност и, разбира се, до голяма степен и дължина на съществуването на едно правителство", каза Борисов. И обясни, че фактът, че ротацията на председателите на НС ще се извършва на три, а не на два месеца, значи, че всички искат парламентът да продължи дълго.

Предстоят лидерски срещи между двете формации, потвърди Борисов. Той обясни, че това ще се случи "когато станем готови".

"Няма да сме на избори, ако те подкрепят нас от първия мандат", каза лидерът на ГЕРБ. Той призова през следващите дни партиите да се лишат от чувството си на величие.

"Виждайки какво се случи днес в парламента, виждате каква все още омраза има, особено между другите партии", каза Борисов и призова за търпение. На  въпрос какво предстои от тук нататък крачка по крачка, той отговори единствено "Step by step".

ГЕРБ ще подкрепи закона за разследване на главния прокурор, обеща Борисов. И припомни, че се среща с другите лидери, за да търси подкрепа за конституционно мнозинство за съдебната реформа. През миналата седмица той вече се срещна лично с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов, а преди минути приключи срещата му с председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Вече знам за какво мога да разчитам на "Възраждане" ясно, точно. Ако има закони, които да бъдат добре подкрепени в дадени сфери, знам тяхното мнение. Знам мнението на ДПС, на ИТН, на ПП и ДБ, знам мнението и на госпожа Нинова. Разбира се, че съм обнадежден", каза Борисов.