Бойко: Не се ядосвам хич. Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим

Очаквам както при ГЕРБ, да излъчвате всяко счупено токче и разместена плочка, заяви Борисов

Новини
14:58 - 31 Октомври 2023
5724
Бойко: Не се ядосвам хич. Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим

Резултатите на ГЕРБ са отлични. 1499 местни депутати на ГЕРБ срещу 396 на ПП-ДБ. Дори БСП и ДПС има повече от "Промяната" в страната. Когато ние печелехме изборите в София, беше с над 200 000 гласа, това е вълна. За Фандъкова гласуваха 247 000. Сега ПП и ДБ имат 119 хиляди, това е наполовина. Най-добрият начин да си върнем София е, като я загубим. Такава ниска избирателна активност! 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив. Преди изявлението си той се срещна с основните лица в местната коалиция "Съединени за Пловдив", с които се разбра да подкрепят кандидата за кмет на партията Костадин Димитров на балотажа срещу Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

"Те в половината градове като Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево дори не са на балотаж, а са трети или четвърти. Вие чухте ли някой от ПП и ДБ да подкрепят кандидатите на ГЕРБ? Нека нашите избиратели, след като нямаме общо решение двете партии за страната, да си гласуват по съвест", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и резултатите в столицата. "Аз лично не се ядосвам хич, това са 18 години, в които управлявахме София. Видяхме какво правят в страната - 3 години хаос, обедняване, задлъжняване. Вече не е грешно да си от Държавна сигурност и да си тормозил хора", заби клин Борисов.

И изтъкна, че дори БСП и ДПС имат повече от ПП страната. Когато печелехме в София, печелехме над 200 000 гласа, 247 000 гласа дойде Фандъкова - това е вълна, одобрение. Сега ПП и ДБ имат заедно двете партии 119 хиляди.Наполовината на това, което ние печелехме, когато сме се явявали, каза Борисов.    

3 години се водеше целенасочена атака срещу ГЕРБ и Фандъкова. Най-добрият начинт да си върнем София е като я загубим. Ще я спасим от спасителите. Познавам тия хора, те не можгат да работят, те са мързеливи, заяви Борисов.  

Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъдат първа политическа сила. Това услужливо не искате до го коментирате. Силата на една партия е цялата страна. Кандидатите за кметове наГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини, заяви Борисов. От тях 7 са областни градове, отбеляза той. 71 общини кандидат за кметове на ГЕРБ и подкрепяни отиват на балотаж, отби журналистическата атака за лош резултат на местния вот.

1500 местни депутати имаме в страната, добави лидерът на ГЕРБ.