Бойко: Обирали са ме по времето на БСП

Хобито му е гледането на кучета

Новини
08:35 - 25 Октомври 2019 (обновена)
3706
Бойко: Обирали са ме по времето на БСП

Премиерът на България Бойко Борисов гостува в сутрешния блок на "Нова телевизия", където водещите Аделина Радева и Виктор Николаев започнаха интервюто с блиц въпроси. Същите бяха задавани през цялата седмица на останалите лидерски интервюта преди изборите - с Веселин Марешки, Валери Симеонов, Красимир Карачанов и Корнелия Нинова. 

На въпрос дали има приятели, той категорично заяви: "Аз приятели нямам. Още от началото, защото... И преди съм го казвал - разочарованието веднага идва, защото започват да злоупотребяват. Нямам приятелски кръг".

"Обирали са ме няколко пъти. В Банкя къщата, апартамента. Това е в предишни години, а не откакто съм премиер. Беше по времето на управлението на БСП. Не ги хванаха крадците. Не се заяждам".

Хобито му пък е гледането на кучета. Борисов призна още, че в момента не рисува, с каквото се бе похвалил преди години, но пък понякога помага на внучето си да го прави.

Запитан за най-голямата лъжа срещу него по времепна кампанията, Борисов каза: Аз тази кампания си направих труда да не я слушам. Но помня, че последното беше Костинбродската афера, която беше чудовищна манипулация. Има още време, днес е петък. Аферата тогава стана в Деня за размисъл - събота".

На въпрос дали е имало момент, в който искрено е искал да излезе от политиката, Борисов откровено заяви, че това е всеки път, когато нещо не стане както трябва, поради субективни причини - работник да обърка фугите, или нещо друго.

Премиерът Борисов е категоричен, че не се намесва и няма да се намеси в съдебната система. Така той обоснова нежеланието на коментира избора на главен прокурор, който се състоя вчера на Пленум на Висшия съдебен съвет и аргументира отказа на правосъдния министър Данаил Кирилов да направи номинация.

Съдиите си избират съдия, прокурорите - главен прокурор, заяви Борисов.

Премиерът коментира протестите така: . "Разделението на протестиращите помогна да не се сбият и да не се окървави този ден, което щеше да е отвратително. Бяха взели прекалено много мерки, но си заслужаваше поради простата причина, че се търсеха провокации с тях“. „Не е вярно, полицията е била 20 пъти повече от протестиращите. те си имат схема за всякакви такива мероприятия, футболен мач, два протеста, три протеста, как те биха могли да се спрат. Но дали одобрявам да затворят най-оживеното кръстовище, категорично не. Върховенството на закона е да спазваш закона“, каза още премиерът. „Подаваш си заявление къде искаш да протестираш, ако е свободно отиваш и протестираш. Ако не отиваш на другото място. Закона е отиваш, подаваш, който е пръв получава място, след това ти дават друго място“, обясни министърпредседателят.

По думите му винаги има шанс за ескалация на напрежението. „Пак казвам то винаги има, когато има футболен мач или така заявени протести, партии, които могат да бият журналисти, винаги се гледа по-внимателно от полицията“, допълни още той. Борисов коментира изказването на президента Росен Плевнелиев, според който Румен Радев може да се възползва да не подпише документът за назначаване на Иван Гешев. „Не се меся в работата на президента. Като всички имаме претенции да имаме равно отдалечение между властите, нека не се коментираме една друга. Законът е такъв ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат за главен прокурор. Сега документът отива при президента, кога той ще го подпише е негова работа. Може само да чакаме“, посочи Бойко Борисов.