Бойко отново шампион, отказа да бие дузпа!

Бившият премиер триумфира с Витоша при ветераните, надделявайки над Ботев Пд с 5:3

Спорт
15:44 - 23 Май 2023
3156
Бойко отново шампион, отказа да бие дузпа!

Воденият от Бойко Борисов тим на Витоша (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив, "тигрите" победиха с 5:3 местния "Ботев". Това е седма поредна титла за тима на лидера на ГЕРБ.

Николай Николов откри за Витоша в 7-ата минута, но Александър Стойчев-Легендата изравни две минути по-късно. В края на полувремето играчите на Витоша вкараха два гола чрез Светослав Петров в 32-ата и Николай Николов в 36-ата минути.

След почивката превъзходството на "тигрите" продължи и Венцислав Бонев покачи на 4:1 в 43-тата минута. По-късно Николай Николов оформи своя хеттрик в мача, разписвайки се от дузпа.

Феновете започнаха да скандират "Бойко, Бойко!", като подканиха той да изпълни 11-метровия наказателен удар. Лидерът на ГЕРБ обаче остави своя съотборник да се разпише за трети път.

Иван Караманов вкара втория гол за "канарчетата" в 56-ата минута, а в 75-ата фиксира крайното на 5:3.

Зрителите изпратиха с аплодисменти футболистите и на двата отбора. След края на мача Бойко Борисов вдигна шампионската купа.