Бойко Рашков: Трябва да разпитат Божков, натискал ли го е Борисов (ВИДЕО)

Прокурорите не искали да говорят с ченгетата

Новини
23:27 - 18 Март 2022
15117
Бойко Рашков: Трябва да разпитат Божков, натискал ли го е Борисов (ВИДЕО)

Вътрешният министър Бойко Рашков попита защо прокуратурата досега не е взела мерки срещу нарушенията на Владислав Горанов.

Според Рашков е голяма лъжа, че срещу този човек няма доказателства.

От днес трябва да се положат усилия да се разпита и Васил Божков - дали той е бил изнудван и натискан от Бойко Борисов да даде бизнеса си.

Полицаите са стояли пред кабинета на прокурорите, а те не са ги приели, категоричен бе Рашков. Възмутително е, че прокурорите не искат да общуват с органите на реда, смята той.

Според него не е имала друга опция освен задържаните да бъдат разпитани късно вечерта. Полицаите не са знаели в какво качество да разпитат задържаните лица заради пасивността на прокуратурата, каза Рашков.

Премиерът Кирил Петков заяви, че и Европа разследва този казус.

"От това, което чухме, от изявлението на прокуратурата - укриват се документи за повдигане на обвинение, с които лесно може да се снабдим."

"Ще продължим да се борим България да бъде една свободна, правна европейска държава. Битката няма да е лесна, но ще работим с всички инструменти на Европа. Съжалявам че прокуратурата се изложиха по този начин", каза премиерът.