Бойко разкри: Румяна Бъчварова направи Христо Иванов правосъден министър

Политика
13:20 - 05 Август 2020
7081
Бойко разкри: Румяна Бъчварова направи Христо Иванов правосъден министър

Премиерът Бойко Борисов разкри доскоро пазената като публична тайна кой направи Христо Иванов правосъден министър Христо Иванов в предишния мандат на ГЕРБ начело на държавата. "Румяна Бъчварова ми го доведе абсолютно задкулисно в офиса на ГЕРБ", хвърли бомбата Борисов. Оказва се, че бившата МВР шефка и началник на кабинета му лично е ходатайствала на премиера да сключи коалция с лидера на "Да, България", който към днешна дата е един от тарторите на протеста с искане за оставката на Борисов.

От години се говори, че протестърското движение на т.нар. "умни и красиви" се ръководи и от щерката на настоящата посланичка в Израел, която е журналист в медийната компания на олигарха Иво Прокопиев. Тя беше и първата, ронила публично сълзи за отстраняването на Иванов по време на кабинета "Борисов-2". 

"Демократичните хора, не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха първо пред къщата на Фандъкова, после пред моята. Нека да им видим акъла на демократите, ако демокрацията са бесилки, черни знамена, такава демокрация имахме до 89 г., възрастните помнят "Белене", аз съм потърпевш, член на моето семейство беше убит. Сега неблагодарни хора - единят го направихме омбудсман, другият го направихме министър. Румяна Бъчварова ми доведе Христо Иванов. Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва на партията. Предстоят ни тежки месеци", каза премиерът.