Бойко се увери в готовността да посрещнем първата доставка на ваксина срещу COVID-19

Новини
11:01 - 05 Декември 2020
1606
Бойко се увери в готовността да посрещнем първата доставка на ваксина срещу COVID-19

Подготвихме се бързо и дойде ли ваксината срещу COVID-19, ваксинирането се организира само пожелание и безплатно, с ваксини одобрени от Европейската комисия и с гаранцията от Европейската агенция по лекарствата.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си днес в Центъра по заразни и паразитни болести, където се помещава и БулБИО.

Премиерът лично се увери в готовността на страната ни да посрещне първата доставка на ваксина в специализирани хладилници. От понеделник започва и работата за организация по места в страната.

„Тук са двата хладилника с температурен режим минус 71 градуса. Можем да съберем над 100 000 дози ваксина само в единия. По първоначални данни първата пратка, която ще дойде, ще бъде 125 000“, заяви от своя страна министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов.

"За да бъдат и нашите хладилници максимално в услуга, единият ще бъде разположен във Варна, вторият в Пловдив и третият в София“, заяви председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски.