Бойко заплака на рамото на Вебер: Разследвайте Петков и Василев!

"Промяната" се опитаха да убедят хората, че живеят в приказен свят, заяви Тома Биков

Новини
20:57 - 30 Март 2023
4249
Бойко заплака на рамото на Вебер: Разследвайте Петков и Василев!

„Последните социологически проучвания показват, че ГЕРБ-СДС вървят нагоре, а Промяната – надолу. На 2-ри април разликата ще бъде изненадваща. Лидерът с най-високо доверие е Бойко Борисов. На нас не ни трябва социологическо изследване, за да знаем това. Ще победим на 2-ри април, защото г-н Борисов е с нас и ще продължи да бъде гръбнакът на нашата партия“, каза Тома Биков при откриването на събитието.

„Безброй са финансираните по времето на ГЕРБ обекти в морската столица. Всички се убедиха в шарлатанията, която се опитват да ни пробутват. Откраднаха ни мечтите. Спря "Хемус". Сега едни шарлатани са тръгнали на лов за шарани. Искаме да им кажем от Варна, че в морето шарани няма и след 2-ри април ще направим така България да се върне към нейното европейско развитие", изтъкна кметът на Варна Иван Портних.

Лидерът на СДС Румен Христов подчерта, че ЕНП лидира в Европа и я прави успешна, същото се случва и в България. Защото десницата идвала отново да оправи бакиите на тези, били преди тях.

"Имаме много голям отбор от доказани хора във всяка сфера - утвърдени управленци. Днес най-важният отбор е един - това са всички водачи на листи на ГЕРБ-СДС. Всичко, за което предупреждавахме - се случи, но тогава ни обвиниха, че водим черна кампания. Има ли нужда да припомням за газа, за горивата, липсата на инвестиции опропастява утрешния ден. Всички управленски безобразия не са най-големите грехове на "Промяната". Знаете ли какво се случи след първия филм за Хари Потър? Децата бяха екзалтирани, имаше деца, които се качваха нависоко и се опитваха да летят. "Промяната" се опитаха да убедят хората, че живеят в приказен свят. Десетилетия ще се чистим от този политически илюзионизъм", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Видяхме един министър-председател, който каза: "Искам арести". И това се случи. Насилието е силата на безсилието", изтъкна Дончев.

„Г-н Бойко Борисов, г-н Румен Христов, скъпи приятели! Радвам се, че съм във Варна и толкова много хора ни подкрепят. Днес съм тук в качеството си на председател на ЕНП – най-голямата партия в ЕП. Искам да ви уверя, че България и вие имате подкрепата на ЕП и разчитаме на вас“, започна изявлението си Манфред Вебер.

„Откакто ГЕРБ не е на власт имаме несигурност и нестабилност, затова имаме нужда от тях, за да имаме всичко това отново. Преди да дойда днес тук посетих една спортна зала, построена и със европейски средства. Поради факта, че в България има нестабилност през последните две години, европейските средства не могат да дойдат, но те стоят и ви чакат. 6 милиарда са от фонда за предотвратяване на последиците от COVID-19“, посочи той.

В края той призова хората да гласуват за ГЕРБ, за да имат децата им бъдеще отново.

„Като гледам какво ни направиха за две години, ми се реве. Когато отидеш в Брюксел искам да им кажеш, че по време на санкциите, по времето на правителството и Петков и Василев, станахме три пъти по-зависими от Русия. По времето на Кирил и Асен сме обогатили войната в Украйна с над 5 млрд. лв.. Когато Киро и Асен се хвалеха, че са спасили Украйна, Корнелия Нинова се кълнеше, че едно патронче не е било изнесено от България. Нямате ли вие разследващи журналисти да проверят как е възможно това“, обърна се Бойко Борисов към председателя на ЕНП.

"Тези хора източиха по 1 левче от бензин и нафта. Който иска да му бъркат в джоба – да гласува за ПП. Който иска, да продължите да изнасяте оръжие през посредници, вместо да генерираме държавата България и държавата Украйна, да обединят усилия и да се спре агресията на Путин. Смисълът да съществува ГЕРБ е европейското развитие на България. Ние искаме мир и трябва да спрем този невероятно кървав конфликт в Украйна. Твърдо подкрепяме Украйна, но сме категорично против контрабандата, защото хиляди земеделци фалират, напускат България. Същото касае и веригите - не може да се източват парите по този начин. Да, пазар е, но той не може да ни потиска така. Да го взимат за 70 ст., а да го продават за 1,50 лв.“, възмути се той.