Бойкот на Атанасов: Цецка Бачкова се отказа от листите на ДСБ

Тъмносините от новата генерация не искат да влизат в списъците, настояват генералът да си ходи

Новини
14:45 - 02 Септември 2022
5899
Бойкот на Атанасов: Цецка Бачкова се отказа от листите на ДСБ

Листите на ДСБ отново са разчистени от хора от вътрешната опозиция в партията, противници на сегашния председател. В тъмносините списъци отново не е включена Цецка Бачкова, която щеше да измести ген. Атанас Атанасов на председателското място миналата година. Така в листите липсват несъгласните с генерала Елена Спасова, Петър Маринов, Владимир Великов.

Новата генерация тъмносини всъщност сами не са пожелали да влизат в партийните листи, подредени от Атанасов, защото не желаят по този начин да го легитимират на първия пост в ДСБ. Цецка Бачкова изобщо не била и помисляла да влиза в листите, разказват нейни съпартийци.

На миналите избори, младата надежда на ДСБ, която е германска възпитаничка, бе буквално изхвърлена от партийните списъци като ненадеждна лично от ген. Атанасов, който се оправда, че я махнал защото е изместена с преференции.   

"Свалих Цецка Бачкова от листите, защото я изместваха с преференции на предишните избори", съобщи Атанасов. И добави, че се е опитал да обнови националното ръководство с млади лица, които да поемат щафетата, а той ще се съсредоточи в работата си в парламента.

Въпреки че тъмносините са категорични, че Бачкова би била качествен лидер на ДСБ, ген. Атанасов бе заявил, че тя е безперспективна за политиката.

Самият Атанас Атанасов води листата във Варна за предстоящите избори.