Боксьорът Усик подписа с футболен клуб

Украинецът ще рита за Полися

Спорт
16:25 - 20 Юли 2023
2597
Боксьорът Усик подписа с футболен клуб

Световният шампион по бокс в тежка категория при професионалистите Олександър Усик подписа договор с украунския футболен клуб Полися.

36-годишният украинец е играл футбол като ученик в отбора на Таврия (Симферопол), но след това избира да се занимава с бокс. В договора му с футболния клуб е записано, че той ще носи фланелката с номер 17, а двете страни се съгласяват на "футболно сътрудничество".

През миналата година боксьорът взе участие в един от приятелските мачове на Полися, влизайки като смяна.

Полися ще играе през сезон 2023/24 във Висшата лига на Украйна, след като миналия сезон спечели титлата в Първа лига, която е второто ниво на местния шампионат.

"Уважавам много този човек и се гордея с него. Неговото отношение към тренировъчния процес може да е пример за всеки един в отбора на Полися", заяви президентът на футболния клуб Генадий Буткевич по адрес на боксьора.

В момента Усик води подготовка за следващия си боксов мач. Той ще бъде в полския град Вроцлав на 26 август срещу британеца Даниел Дюбоа. Усик няма загуба в 20 мача на професионалния ринг, докато Дюбоа има едно поражение в същия брой срещи.